KK Obilić
Jovan Paravinja (prvi sleva u donjem redu) sa klupskim drugovima iz KK Obilić iz Sidneja

Mladi sportski talenti iz srpske zajednice ne prestaju da oduševljavaju širom Australije. Jedan od onih koji je prethodnih dana privukao veliku pažnju lokalne javnosti u oblasti sidnejske opštine Ferfild je 16-godišnji Jovan Paravinja. Daroviti košarkaš Obilića našao se prošle srede na naslovnoj stranici lokalnih dnevnih novina Ferfild Advans (Fairfield Advance) koje su ovog srpskog dečaka uvrstile među kandidate za godišnju nagradu Lokalna sportska zvezda.

List piše o mladom Paravinji u superlativu i najavljuje da bismo jednog dana, ukoliko nastavi da se razvija kao do sada, mogli da ga gledamo i među najvećim košarkaškim zvezdama u NBA ligi.

Jovan je nominovan za godišnju nagradu zbog svojih sportskih dostignuća, kao i vanserijske posvećenosti sportu i činjenici da je pravi sportsmen. Ferfild Advans navodi i da je mladi košarkaš u poslednje tri godine osvojio jednu zlatnu i dve bronzane medalje na Nacionalnom školskom prvenstvu.

– Odrastao sam uz braću koja su već igrala košarku. Bili su odlični igrači i veliki takmičari, što su preneli i na mene čim sam dovoljno porastao da bih mogao da zaigram košarku – kaže Jovan Paravinja.

Mladi košarkaš Obilića je sebi postavio cilj da zasluži sportsku stipendiju sa nekog od američkih koledža. Kako bi u tome uspeo, Jovan trenira čak tri puta dnevno i to pet ili šest dana u nedelji!

– Obožavam da se takmičim, jer me to oslobađa od svih svakodnevnih briga i obaveza. Volim taj osećaj uspeha kada odigram dobro ili kada uočim koliko sam napredovao posle mnogobrojnih sati napornih treninga – kaže Jovan i dodaje da su njegovi sportski uzori velike NBA zvezde Kajri Irving, Džon Vol, Kobi Brajant i Lebron Džejms.

Glasajte za Jovana

Ukoliko želite da pomognete Jovanu Paravinji da pobedi u izboru za Lokalnu sportsku zvezdu, možete da glasate za njega na sajtu Ferfild Advansa, na adresi njnjnj.localsportsstars.com.au.