VAC negira navode Vukotića

0

Član Uprave VAC-a i predsednik Skupštine članova "Štampa Sistema" Peter Langea kaže da je ta medijska grupacija sa čuđenjem primila k znanju Vukotićevo otvoreno pismo istakavši da je reč o "lično motivisanom napadu koji šteti ugledu ‘Novosti’ čak i izvan granica Srbije".

U otvorenom pismu Lange ne spori da je VAC sa Vukotićem, na njegovu želju, imao zaključen ugovor o pružanju konsultantskih usluga s jednim ciljem – a to je, tvrdi, kupovina "Novosti".

"Vukotićeva aktuelna izjava da to nije znao je netačna i predstavlja izgovor u neprilici u kojoj se našao", navodi Lange koji nudi da pored, već objavljenog ugovora o pružanju konsultantskih usluga sa Vukatićem, priloži i druge dokumente i, kako kaže, imenuje svedoke koji to nesporno mogu da potvrde.

Vukotić je pre dva dana uputio otvoreno pismo predsedniku nemačke kompanije Bodi Hombahu u kome negira da je od njih trebalo da dobije 500.000 evra za prodaju "Novosti" i najavio tužbu protiv te medijske grupacije.

Lange poručuje da s nestrepljenjem čeka tužbu koju je protiv VAC-a najavio Vukotić, dodaje da "u Esen do sada nije pristiglo ništa" i pita "da li je on (Vukotić) to samo blefirao."

"VAC je u najranije mogućem trenutku u januaru 2009. godine podneo svoj prvi zahtev kod srpske Komisije za zaštitu konkurencije, da bi mogao na pravno valjan način da preuzme već plaćene udele. Postupak se vodi od tog trenutka i trebalo bi da se okonča. Upravo tu vidimo neposrednu povezanost sa histeričnom polemikom gospodina Vukotića", naveo je Lange.

On ističe da je VAC zaintresovan da poboljša ekonomsku situaciju, kao i novinarski kvalitet "Novosti", zatim da je ta medijska kuća zainteresovana za sticanje nešto više od 60 udela ukapitalu i glasačkim pravima srpskog lista.

Lange kaže da je kupoprodajnu cenu za ove pakete akcija VAC u potpunosti predfinansirao i da druga lica, tvrdi, nisu u tome učestvovala, pa ni Stanko Subotić.
Lange je osudio povezivanje Hombaha sa odbeglim Darkom Šarićem istakavši da to predstavlja "zlonamernu klevetu i, tvrdi, u potpunosti je izmišljeno".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here