EPA/Andreu Dalmau
Marijan Vajda I Novak Đoković

Danijel Mukš, autor biografske knjige o Novaku Đokoviću, otkrio je neke zanimljive detalje u vezi najboljeg tenisera sveta.

Mukš, inače malo poznat srpskoj javnosti, u podkastu za Sport1.de rekao da Novak “ostaje misterija za mnoge”, a naziv knjige je “Novak Đoković – život u ratu”.

On je u knjizi pisao o Novakovom detinjstvu, o usponima i padovima, ali se dotakao i saradnje sa trenerom Marjanom Vajdom

Mukš tvrdi da je jedan od razloga raskida saradnje između Srbina i Slovaka to što je Novak uporno odbijao da se vakciniše.

– Znam da je to jedan od razloga što su oni raskinuli saradnju. Bilo je tu vrućih debata, jer je Vajda na slučaj vakcinacije gledao drugačije. On mu je snažno savetovao da se vakciniše – kaže Mukš.

On tvrdi i da postoje određeni detalji koji ne mogu da se iznesu u javnost.

– Ne mogu da napišem sve što se u tim unutrašnjim krugovima pominje i šta mi je rečeno. Đoković ima klauzulu koja važi i posle razlaza sa svakim članom osoblja koji je putovao sa njim. Na primer, Gebhard Fil Grič ne sme da kaže koje je posebne vežbe radio sa Novakom. Đoković je perfekcionista koji je napravio sve pravne dogovore sa onima koji su mu najbliži – poručio je Mukš.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here