Pixabay

Nakon što je dnevni list “Il Fato Kotidijano” u svom članku opisao pozadinu pokušaja kupovine vakcina protiv gripa, italijanska policija je otvorila istragu i već izdala nalog za prve kazne.

Naime vlasti severne regije Lombardija su naručile vakcinu, ali je “Il fato Kotidijano” otkrio da je lek proizveden u Indiji, naručen je preko turskog posrednika, a sve zahvaljujući preporuci “kineskog prijatelja”.

Kako piše list,150 hiljada doza vakcine vlasti regije Lombardija su naručile preko male zubarske ordinacije iz Bolcana koja, utvrdila je policija, nije bila upisana u registar firmi za promet ovakvkim medicinskim preparatima.

Istraga se nastavlja ali je za sada zubarska ordinacija kažnjena sa 6000 evra, jer se upustila u posao za koji nije bila ovlašćena.

List koji je otkrio aferu “Il fato Kotidijano” piše kako je ovo samo najnovija u nizu afera i pogrešnih poteza koje je regionalna vlast Lombardije, sačinjena od stranaka desnog centra, napravila u vreme pandemije Covida-19.

U Italiji prema vestima koje stižu od lekara sa terena nedostaju vakcine protiv gripa, podseća list “Il fato Kotidijano”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here