Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je na severu Kosova i Metohije danas takođe počela vakcinacija Fajzerovom vakcinom protiv koronavirusa, koja je pre nekoliko dana stigla u Srbiju.

– Vakcinacija je počela u Leposaviću, i stiže danas u Kosovsku Mitrovicu. To je za starije od 75 godina, prvo njih da zaštitimo, pa onda sve druge – rekao je Vučić.

Prve količine vakcine kompanija “Fajzer-Biontek” stigle su u utorak u Srbiju, a juče je počela vakcinacija, što Srbiju, uz Veliku Britaniju i Švajcarsku svrstava u evorpski vrh zemalja, koje su u vakcinaciju ušle pre kraja godine.

Vučić je podsetio na tu činjenicu i dodao da će sada na nedeljnom nivou Srbija dobijati vakcine.

– Posle staračkih domova, idemo na zdravstvene radnike, pa sve druge. Polako ćemo da zadajemo snažan udarac koroni i pobedićemo. Kao država pokazali smo sposobnost da nijedan proizvod ne nedostaje. Nijedan lek nije nedostajao. Kada su rekli potreban nam je hlorokin, počeli smo da ga proizvodimo, kada su rekli redemsivir, mi smo ga nabavili. Stvarno sam ponosan na državu koja se ponaša tako ozbiljno – kazao je on.

1 COMMENT

  1. Budući vam to dobro ide, cijepljenje na koje sam pozvan, kao doktor koji dosta radi sa bolesnom populacijom, u nedjelju 27. ovog mjeseca, pričekati će malo. Nešto mi se na to cijepljenje ne ide više entuzijastično. Malo ću pričekati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here