Evropska fudbalska unija proglasiće najboljeg igrača minule sezone u Monaku 29. avgusta, kada bude žreb za Ligu šampiona.

Među deset nominovanih poslednje sito su prošli Holanđanin Virdžil van Dajk, evropski prvak s Liverpulom, najbolji igrač finala Lige šampiona na Atletikovom stadionu u Madridu, u kojem su “redsi” savladali Totenhem, portugalski as Kristijano Ronaldo, prvak Italije s Juventusom, osvajač Lige nacija s reprezentacijom, i Argentinac Lionel Mesi, prva violina Barselone, s 12 golova najbolji strelac Lige šampiona u prošloj sezoni.

Otpali su Brazilac Alison Beker, golman Liverpula, Senegalac Sadio Mane i Egipćanin Mohamed Salah, njegovi saigrači, Belgijanac Eden Azar, koji je prešao iz Čelzija, pobednika Lige Evrope, u Real, engleski napadač Rahim Sterling iz Mančester sitija i Matejs de Ligt (Juventus) i Frenki de Jong (Barselona), mladi igrači koji su se dokazali na Ajaksovom putu do praga finala Lige šampiona.

Za pretprošlu sezonu dobitnik priznanja bio je Hrvat Luka Modrić kao prvak Evrope s Realom. Nagrada se dodeljuje od 2011, a Kristijano Ronaldo, koji je za najboljeg proglašen 2014, 2016-17, uvek je bio među trojicom u najužem izboru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here