Van Gal bi u Mančesteru da napravi Barselonu od pre 15 godina!

0

Arjen Roben
 

Otkako je Luj van Gal stupio na dužnost šefa struke Mančester junajteda ne prestaju pretpostavke o tome kako bi mogao da izgleda tim Crvenih đavola u narednoj sezoni, a prema poslednjim informacijama ostrvske štampe, iskusni stručnjak planira da na Old Trafordu primeni recept sličan onom kad je trenirao Barselonu. A tiće se "holandizacija“ slavnog kluba.

Kako prenosi Dejli mejl, Van Gal je izuzetno zainteresovan da na Teatar snova dovede Arjena Robena, a list podseća da su njih dvojica u odličnim odnosima još iz vremena kad je sadašnji selektor Holandije sedeo na klupi Bajerna i da bi minhenski klub, posle verovatne prodaje Tonija Krosa (navodno 20 miliona funti) mogao da se odrekne još jednog veziste, bez obzira što je ovaj potpisao novi ugovor sa gigantom iz Bavarske. Šanse da Roben pređe u Mančester se uvećavaju poslednjih dana, otkako se reprezentacija Holandije okupila u sklopu priprema za Mundijal i tokom zajedničkih trenera Van Gal navodno nagovara sjajno krilo da se otisne u Englesku.

Van Gal na raspolaganju u Junajtedu već ima dvojicu Holanđana: levog beka Aleksandera Batnera i napadača Robina van Persija, a na pripremama državnog tima priča se da bi mogao da im pridruži Memfisa Depaja. Špic PSV-a je minule sezone postigao 12 golova na 32 prvenstvena meča i prema nezvaničnim saznanjima koštao bi 15 miliona evra.

Ukoliko ostvari želje i dovede u Junajted Robena i Depaja, Van Gal bi napravio sličan posao kao u Barseloni pošto su za vreme njegovog prvog anmgažmana od 1997. do 2000. dres katalonskog giganta nosili Patrik Klajvert, braća Ronald i Frank De Bur, Mihael Rajziger, Rud Hesp, Filip Koku, Budevajn Zenden, Vinston Bogarde… Mančester je izgleda već završio posao oko dovođenja Luka Šoa iz Sautemptona, a sad je ušao u trku sa Liverpulom za potpis Dnjeprovog ofanzivnog veziste Jevgena Konopljanke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here