Van Gal: “Robenov gol, nalepši u sezoni”

0

Holandski stručnjak je pohvalio igrače za koje kaže da su posle rezultata 3:0 počeli da igraju fanatično, i zasluženo su stigli do konačnih 3:2 na "Old Trafordu".

 

"U prvom poluvremenu smo delovali veoma loše, mogu da kažem i uplašeno. Gol Olića kod 3:0 nas je vratio u život. U drugom poluvremenu viđena je potpuno drugačija slika i moram da kažem da su moji igrači u nastavku odigrali fanatično. To je ono što stalno želim od mojih igrača, borbu do samog kraja", rekao je van Gal posle utakmice u kojoj je njegov tim poražen sa 3:2, ali je zbog trijumfa u Minhenu 2:1 otišao među najbolja četiri.

 

Holanđanin je postao tek drugi trener, uz Žozea Murinja, koji je sa tri različita kluba ušao u polufinale Lige šampiona. Prethodno mu je to uspelo sa Ajaksom, bio šampion Evrope 1995. godine, i Barselonom.

 

Van Gal je dodao da je odlučujući gol Arjena Robena najlepši ove sezone.

 

"Zaista neverovatan udarac. Nisam video lepši gol ove sezone, a Roben je još jednom pokazao koliko je važan igrač za naš tim", poručio je Holanđanin.

 

 

Arjen Roben odbio je poređenje nekih novinara sa Argentincem Lionelom Mesijem koji je sa četiri gola blistao u prethodnoj noći Lige šampiona.

 

"Ne mogu da se poredim sa Mesijem. On je drugi svet u odnosu na mene. Pričamo o najboljem igraču sveta, bez premca", bio je skroman Roben posle utakmice na "Old Trafordu".

 

On kaže da je za ekipu iz Minhena najbitnije bilo da nastavi da igra, i posle rezultata 3:0 u korist Mančestera.

 

"Očajno je počelo za nas jer je posle 7. minuta bilo 2:0 za Junajted. Mnogi su posle takvog početka u duelu sa njima doživljavali ubedljive poraze. Međutim, nama je najvažnije bilo da nastavimo da se borimo. Pa, i kada je bilo 3:0 nismo gubili nadu. Olićev gol nas je vratio u meč, a i kasnije isključenje Rafaela nam je mnogo pomoglo. Odmah posle susreta prijatelj mi je poslao poruku u kojoj je pisalo ‘znaš put do Madrida’", rekao je Roben, aludirajući na to da je upravo iz Reala prešao u Bajern.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here