Radnik je u UAE pronašao zamenu za trenera Slavišu Božićića. Reč je o srpskom stručnjaku koji je godinu dana radio u drugoligašu Hati, Nenadu Vaniću.

Informaciju o rokadi na trenerskoj klupi potvrdio je predsednik Surduličana Stanislav Tončev.

– Sporazumno smo se rastali sa dosadašnjim strategom Božičićem. Rezultati su bili jedini razlog prekidanja saradnje. Naslediće ga Nenad Vanić povratnik u srpski fudbal – obelodanio je predsednik Radnika, Stanislav Tončev.

– Poznajem lično Nenada Vanića šest, sedam godina. Imali smo razgovore oko preuzimanja trenerske pozicije i dok je Radnik bio u nižem rangu, ali su se u poslednjim trenucima izjalovili. Sad kad je Vanić iskusniji, još je bolji momenat da preuzme Radnik. Poveli smo se time da je svuda, gde je radio srazmerno organizacijama klubova, u tom trenutku pravio najbolje moguće rezultate. Mi ćemo kao klub njemu kao šefu stručnog štaba stvoriti sve neophodne uslove za ostvarivanje dobrih rezultata.

Do kada je postignut sporazum sa Vanićem? Kakav je cilj Radnika sa novim trenerom u prvenstvu?

– Do kraja sezone Vanić će biti naš trener, a cilj je kao s početka sezone. A to je promocija nekoliko mladih fudbalera i plasman od 7. do 10. mesta u šampionatu.

Pominjalo se prethodnih dana da ste na pragu angažovanja trenera Zorana Popovića?

– Možda u budućim vremenima bude prilike za saradnju sa pomenutim trenerom. Radnik sad ima Nenada Vanića, kao šefa struke – jasan je Tončev.

Vanić je trenersku karijeru započeo u Radničkom iz Nove Pazove, sledili su angažmani u Slogi iz Petrovca na Mlavi, Donjem Sremu, Bežaniji, Metalcu, Vojvodini i Proleteru. Kao igrač nastupao je u velikom broju klubova od kojih se izdvajaju Crvena zvezda i Obilića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here