Foto: MN Press
FK Partizan

Fudbaleri Partizana slavili su sa 1:0 protiv Napretka u 12. kolu Superlige Srbije. 

Crno-beli su na gostovanju u Kruševcu imali, i te kako, težak zadatak protiv Napretka koji odlično igra ove sezone. Od starta meča, domaći fudbaleri se nisu branili, ali je Partizan ipak bio bolji rival.

Tako su gosti već u 11. minutu došli do vođstva posle gola Rikarda iz ponovljenog penala.

Defanzivac Napretka Ćurković ga je gurnuo s leđa na metar od gola u momentu kada je napadač gostiju praktično krenuo da loptu pošalje u mrežu. Minaković je Ćurkoviću pokazao crveni karton. Potom, prvo je golman Napretka Vasiljević odlično reagovao i odbranio jedanaesterac, ali je sudija Minaković pozvan iz VAR sobe zbog, kako se ispostavilo, nepropisne kretnje golmana Kruševljana na gol-liniji, pa je udarac ponovljen, a najbolji golgeter crno-belih iz drugog pokušaja bio daleko sigurniji.

 

Do kraja poluvremena promena rezultata nije bilo.

U nastavku, Napredak se nije branio. Potom, u 54. minutu, Urošević je presekao kontru Napretka, a Nenad Minaković je dosudio prekršaj i dao igraču partizana crveni karton.

Do kraja, bilo ja ššansi na obe strane, ali su mreže mirovale za konačnih 1:0.

Posle mečeva ovog kola, sledi reprezentativna pauza, posle koje će se Superliga nastaviti.

SASTAVI

Napredak (4-2-3-1): Vasiljević – Jovanović, Marinković, Mršić, Đuković – Tomić, Rašković – Đ. Jovanović, Marjanović, Spremo – Bačanin. Trener: Milan Đuričić.

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Vujačić, Miletić, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Marković, Pantić, Jović – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here