Youtube
Scena iz filma Amsterdam

Američki filmski časopis “Varajeti” objavio je izbor po pet najgorih filmova 2022. godine u izboru njegovih kritičara Ovena Glajbermana i Pitera Debrugea.

Na spisku Glajbermana na čelu se nalazi “Amsterdam”, reditelja Dejvida O. Rasela sa Kristijanom Bejlom i Margo Robi, koji je opisan kao “bizarni fijasko”, užasan film koji je istovremeno dosadan i napadan, i izaziva češanje po glavi.

Slede “Minjoni: Uspon Grua”, kao nastavak “koji služi samo da bi se do kraja izmuzla krava”, i “Bones And All” sa Timotijem Čalametom i Tejlor Rasel “gde se tokom dva časa i deset minuta skoro ništa ne dešava”.

Po Glajbermanu, “Potpaljivač” je rimejk jednog od najgorih filmova pod romanu Stivena Kinga “koji pokazuje da može još gore”, dok je “Tri hiljade godine čežnje” reditelja Džordža Milera poveliko isprazna adaptacija dela A.S. Bajata.

Debruge je na čelu svog spiska stavio “Plavušu”, čijeg reditelja Endrjua Dominika je optužio za plitkost uloge Merilin Monro, koju je tumačila Ana De Armas, a čitav filmski portret čuvene holivudske glumice je opisao kao “ružan i nezahvalan”.

Za film “Bigbug” kritičar “Varajetija” primećuje da je reditelj Žan Pjer Žene “odavno izgubio svoj modžo”, dok je komedija “Mehur” još jedan ćorak reditelja Džuda Aptoua.

Za Debrugea u “Spiderhead-u” je pogrešno dodeljena uloga Krisu Hemsvortu u filmu koji je zapravo trebalo da bude malo nezavisno ostvarenje, dok je u “355” reditelj Sajmon Kinberg oskarovsku ekipu sa Penelopom Kruz, Džesikom Čestejn i Lupitom Njongo “prikazao budalastom”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here