Varaklići iz Toronta ne zaboravljaju zavičaj

0

M. Stanimirović
HO Stara Raška više od decenije pomaže žitelje Priboja, Prijepolja i Nove Varoši
 

Organizacija koja broji preko 3.000 fizičkih i oko 200 pravnih lica podelila je na početku ove godine pomoć za preko 250 dece sa teritorije opštine Priboj, a novčana pomoć je iznosila 5.000 dinara po detetu.

Dodeli pomoći u Priboju prisustvovao je Vojin Vučićević, predsednik Upravnog odbora Stare Raške, koji se zahvalio lokalnoj samoupravi na dosadašnjoj saradnji, a posebno je naglasio doprinos porodice Varaklić iz Kanade, koja je rodom iz Prijepolja i koja je izuzetno posvećena u pružanju pomoći. Vučićević je istakao da je od 2003. godine kada je osnovana ova humanitarna organizacija pomogla više od 10.000 dece u vrednosti od preko 500.000 kanadskih dolara.

Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, rekao je da mogu biti ponosni na ovakav human gest jer će on usrećiti 250 mališana i da Stara Raška pokazuje da se može biti uspešan i pomagati drugima.

Pored dece iz Priboja pomoć će dobiti i najmlađi iz opština Prijepolje i Nova Varoš. Ova organizacija je prošle godine izdvojila 2,5 miliona dinara za pomoć ugroženima od poplava, a imala je i centralni magacin u Priboju za pomoć opštinama Prijepolje, Priboj i Nova Varoš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here