Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Portoriko 102:84, pa će tako u finalu igrati protiv Italije za plasman na Olimpijske igre.

Posle meča Vasilije Micić izneo je svoje utiske:

– Pre svega, pozdrav svima, bila je ovo bitna utakmica za nas. Imali smo mnogo problema pred ovaj meč. Ipak, ne tražimo izgovore i igrali smo najbolje što smo mogli. Raduje me što smo u ovom meču dali sve od sebe i odigrali najbolje što možemo.

Plejmejker Srbije je prokomentarisao i Italiju sa kojom se Orlovi sastaju u finalu.

– Sutra nas očekuje dobar protivnik. Imaju barem 7 jako kvalitetnih igrača. Igraju drugačije sa dvojicom visokih igrača. To je nešto što svi znaju. Mi smo fokusirani na nas i našu igru. I mi imamo naše kvalitete i moramo da ostanemo fokusirani i damo sve od sebe.

Navijači su Miciću sa tribina nekoliko puta tokom utakmice skandirali “MVP, MVP“ zbog osvojene titule za najkorisnijeg u Evroligi u dresu Efesa.

– Iskreno, ranije sam slušao da se drugima to skandira, ali šalu na stranu, lep je osećaj. Rekao sam to i prošli put, kada se zasluži tim putem, naježi se čovek. To je deo igre, nekad si dobar, nekad si loš, sve zavisi od performansa, danas je to bilo lepo i zahvalio bih se navijačima – dodao je Micić.

Srpski plejmejker je po glasanju navijača i članovima FIBA proglašen za igrača današnje utakmice. On kaže da mu je jako drago što je i uz to ostatak tima odigrao odlično.

– Pretpostavljam, jer sam video koliko sam dao. Bjelica je bio stvarno dobro danas, sa svojom agresivnošću na poziciji četiri, mali Petrušev je bio dobar, sada ja kažem mali kao da imam 40 godina, ali dobro. Drago mi je da je svako imao svoj učinak na svoj način. Bitno je da se pobedi na ovakvim utakmicama – podvukao je košarkaš Efesa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here