Promo

O tome zbog čega je štednja važna i zašto se u modernom svetu bankarstva akcenat stavlja na odgovorno upravljanje novcem razgovarali smo sa direktorkom poslova sa stanovništvom Direktne Banke, Željkom Ćorović.

Naša sagovornica otkrila nam je kako Banka održava atraktivnost svoje ponude, kakve su navike štediša, kao i kako se tradicionalni bankarski proizvodi i usluge prilagođavaju potrebama savremenog korisnika.

– Štednja je dobra navika i stil života, koja donosi mnogobrojne benefite. Ona ne samo da predstavlja osnovu za bezbrižnu i rasterećenu budućnost, već omogućava planiranje investicija bez zaduživanja i pruža sigurnost u slučaju nepredviđenih izdataka. Kada se pravilno shvati i primenjuje, štednja ne predstavlja odricanje već pametnu investiciju.

– Dinarski i devizni depoziti u našoj zemlji beleže konstantan rast, a ovaj trend je primetan i u Direktnoj Banci. Verujemo da je za ovakav rezultat zaslužan naš rad na razvoju proizvoda koji mogu da odgovore na različite potrebe i individualne ciljeve korisnika. Otuda naše štediše, uz odlične kamate, imaju mogućnost izbora valuta i perioda oročenja, kao i pogodnosti koje su prilagođene savremenom korisniku – ističe Željka Ćorović.

Željka Ćorović, direktorka poslova sa stanovništvom Direktne Banke

Direktna Banka neguje koncept atraktivne štednje tokom cele godine što korisnicima omogućava da u svakom trenutku imaju dobre uslove za oročene depozite. Da li su aktuelni uslovi za štednju dodatni podsticaj građanima da štede?

– Banka je, sa željom da dodatno motiviše građane i promoviše pozitivne navike, omogućila specijalne uslove za Standardnu štednju u evrima, koji za period oročenja od 11 meseci podrazumevaju nominalnu kamatnu stopu od čak 1,10 odsto, dok je efektivna kamata 0,93 odsto. Jednako atraktivna je i štednja na tri meseca sa nominalnom kamatom od 0,80 odsto i efektivnom kamatom od 0,68 odsto. Ovi uslovi su zbog interesovanja građana produženi i sada važe do kraja maja 2020. godine.

Direktna Banka ima odlične uslove i za Standardnu štednju u dinarima, a vredne preporuke su i Stepenasta i Fleksi štednja. Sa ovim proizvodima na raspolaganju, štediša je u mogućnosti da izabere model i način štednje koji najviše odgovara njegovim planovima.

Koje su to potrebe štediša i zbog čega se opredeljuju za štednju u banci?

– Štediša Direktne Banke opredeljuje se za oročenu štednju u Banci jer mu je važna sigurnost, prihod koji ostvaruje od kamata, kao i pogodnosti u vidu bogatog izbora perioda oročenja kod Standardne štednje u dinarima, progresivnog rasta kamate kod Stepenaste štednje ili mogućnosti da raspolaže polovinom uloga, bez prekida oročenja, ako se odluči za Fleksi štednju.

Da li vaši korisnici mogu da računaju na sugestiju i pomoć kada je reč o izboru odgovarajućeg modela štednje?

– U Direktnoj Banci savetujemo korisnike da biraju tip štednje prema potrebama. Ukoliko klijent planira dinarska ulaganja u bližoj budućnosti, smatramo da je štednja u dinarima isplativija, pre svega zbog stabilnog kursa dinara prema evru i činjenice da se na prihod od kamate ne plaća porez. Štednja u evrima je svakako dobar izbor ako se razmišlja o oročenju na duži period, posebno ako se imaju u vidu aktuelni specijalni uslovi za Standardnu štednju u evrima Direktne Banke.

Sve informacije o tome kako štednja može biti još vrednija, kao i reprezentativni primer Standardne štednje u evrima zainteresovani građani mogu da pronađu na internet stranici Banke, njnjnj.direktnabanka.rs, ili direktno u najbližoj ekspozituri Direktne Banke na 47 lokacija širom Srbije.

Korisnik u fokusu

Da li se generalno proizvodi i usluge Banke prilagođavaju potrebama klijenata i šta možemo da očekujemo u skorijoj budućnosti?

Direktna Banka neguje topli ljudski pristup u svim sferama poslovanja i okrenuta je ka pojedincima. Naš prioritet jeste kreiranje i razvoj što efikasnijih bankarskih rešenja koja su prilagođena korisniku. Razumemo da je vreme svima važno, zato smo naše poslovne procese maksimalno pojednostavili i ubrzali, razvijamo i primenjujemo digitalna rešenja, i neprestano nastojimo da našim proizvodima i uslugama dodamo nove vrednosti. Konstantnim razvojem i unapređenjem ponude u svim segmentima poslovanja, spremni smo da u svakom trenutku odgovorimo na najrazličitije potrebe korisnika i ostanemo pouzdan partner i Banka prvog izbora za svoje klijente.