J. Gajeskov
Neke od naših apotekarki koje su učestvovale u akciji

Već više od mesec dana u okolini Sidneja, državi Novi Južni Vels i širom Australije besne požari koji su naneli ogromnu štetu i odneli nekoliko ljudskih života.

U danonoćnoj borbi sa vatrenom stihijom u Novom Južnom Velsu bori se više od 1.700 vatrogasaca. Njima su pritekli u pomoć i obični građani kroz razne humanitarne akcije, kao što je to učinilo osoblje apoteke „Murray’s Pharmacy“ iz Liverpula, gde uglavnom rade apoterke naše gore list.

Vukosava, Jovana, Bojana, Tina, Rada, Sanja i Jelena organizovale su u sredu 4. decembra od 10 do 14 sati prodajni štand ispred apoteke u kojoj rade pod parolom – „Vaše malo za nekog puno“. Na štandu se našlo dvadesetak vrsti kolača i slatkiša, kao i sokovi, a prihod koji je ostvaren biće upućen kao pomoć za vatrogasce, dobrovoljce, žrtve šumskih požara i zaštitu šumskih životinja, kao što su koale kojih je samo u Novom Južnom Velsu u požarima stradalo više od 350.

Na kraju da kažemo i to da ovo nije jedina humanitarna akcija koju su organizovali zaposleni u pomenutoj apoteci. Prošle godine na isti način prikupili su 3.000 dolara za australijske farmere koji su stradali od suše, a pre dve godine za porodicu kolege koji je preminuo od opake bolesti prikupili su 7.000 dolara.

Zaista lep i humani gest koji smo dužni da zabeležimo, pogotovo što se radi o našim vrednim damama i devojkama, i to baš na njihov praznik – Vavedenje Presvete Bogorodice.

Akcija traje

Ako i vi želite da pomognete akciju naših vrednih i humanih apotekarki, navratite u „Murray’s Pharmacy“ 238 Macqurie St, Liverpool, svih sedam dana u nedelji.

1 KOMENTAR

  1. Skupljaju obicni ljudi od jos obicnijih dok se milijarderi i milioneri i ne cesu. Kakav je to paradoks na ovoj planeti.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime