Unsplash
Ilustracija

Kupovina novih cipela je sigurno jedan od najlepših osećaja. Ovo bi vam sigurno rekla većina žena. Ali, šalu na stranu, ukoliko se dogodi da ne procenite dobro prilikom kupovine, ili da vas osećaj prevari, pa uzmete broj manje, prvo nošenje novih cipela bi moglo da se pretvori u noćnu moru.

Da biste taj problem rešili, potreban vam je samo fen za kosu, par običnih čarapa i par najdebljih čarapa koje imate. Ako nemate debele zimske čarape, poslužiće i dva para običnih. Obujte oba para čarapa i pokušajte da smestite stopala u nove cipele.

Zatim uključite fen za kosu i usmerite topli vazduh prema onom delu cipela gde je pritisak najjači. Isključite fen kada osetite da cipele popuštaju pod naletom toplote.

Zatim hodajte dok se cipele potpuno ne ohlade, a onda ih skinite. Obujte ih još jednom, ali bez dodatnog para čarapa kako biste utvrdili jesu li postale udobnije. Ako nisu, ponovite postupak.

Stručnjak za obuću Aron Marino napominje da ne primenjujete ovaj trik na cipelama napravljenim od osetljivog materijala. To se pre svega odnosi na obuću napravljenu od plastike i drugih sintetičkih materijala, piše 24Sedam.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here