Lična arhiva
U MISLIMA HUMANIH LjUDI: Aleksandar Smukov

Porodici slepog mladića Aleksandra Smukova iz Dobrinaca kod Rume, kao što smo već zabeležili, stigao je dar 300 evra, koje je poslala anonimna donatorka iz Ciriha. Čim su uspeli da podignu novac, javila nam se majka Aleksandra, poželevši da svojoj dobrotvorki, koja ih se često seti, uputi iskrene reči zahvalnosti.

– Posle više od decenije, koliko nam stiže pomoć plemenitih čitalaca “Vesti”, slobodno mogu reći da je naš Aca ostao zauvek u srcu dobrih širom sveta jer nikakav drugi razlog ne može da opravda što su ljudi poput ove divne žene još uz nas. Hvala joj beskrajno što je, po ko zna koji put, mislila na nas i poslala nam pomoć, koja nam zaista mnogo znači. Nadamo se da će joj se dobro višestruko vratiti – rekla je majka Aleksandra.

Budući da njen slepi i talentovani sin Aleksandar ima dve bolesne sestre o kojima treba voditi brigu danonoćno, ali da i ona, kao i njen suprug i nisu dobrog zdravlja, ne čudi što o Smukovima više od decenije pišemo i zašto im je svaka pomoć poput dara s neba.

– I ovim novcem ćemo prvo obradovati decu, a ostalo utrošiti na ono najpreče. Uprkos svemu što je našu porodicu snašlo, nepobitna činjenica je da imamo neverovatne prijatelje širom sveta, zbog čega nam je uvek puno srce – kazala je Aleksandra.