Vasić se preziva Janković

0

 

Kako navodi austrijska policija, postoji mogućnost da se Vasić zapravo preziva Janković
 

Prema podacima srpskih vlasti traženo lice se preziva Janković, pošto je posle razvoda promenio prezima sa Vasić u Janković. Austrijska policija je morala, iz formalnih razloga, da i u poternici promeni prezime osumnjičenom i aktuelizuje svoje podatke.

 

Kancelarija "Sirena Austrija" pri Kriminalističkoj policiji je o potrazi za Mihailom obavestila 25 država šengenskog prostora, kao i svih 187 zemalja članica Interpola.

 

Kako tvrde austrijski mediji, bečkoj policiji su dobro poznate velike porodice Vasić i Janković, koje su i rodbinski povezane. Pripadnici ova dva klana Roma nalaze se trenutno pod policijskom prismotrom.

 

Takođe, policija je počela da pravi probleme brojnim ugostiteljima sa prostora bivše Jugoslavije, koje redovno, od prošle nedelje kada je ranjen njihov kolega, obilazi i sprovodi pretrese.
 

Već nekoliko dana organi reda raspolažu informacijama da se Mihailo Vasić/Janković i dalje nalazi u Beču iako je prethodno bila aktuelna verzija da je on pobegao iz Austrije.

 

Što se tiče ranjenog policajca za sada se ne može proceniti da li će imati trajne posledice, jer se nalazi u fazi buđenja iz veštačke kome, pa treba sačekati sa procenom lekara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here