Vasilije Micić potpisao za Bajern!

0

Stigao kod Pešića: Micić u duelu sa Tonijem Parkerom
 

Svetislav Pešić je želeo da angažuje odličnog pleja Vasilija Micića još dok je bio na kormilu Crvene zvezde, ali u tome nije uspeo. Ipak, želja mu se ispunila u Bajernu, pošto je reprezentativac Srbije, kao što je ranije najavljeno, u ponedeljak i zvanično postao igrač košarkaške sekcije fudbalskog giganta iz Minhena.

 

Micić je sa Bavarcima potpisao ugovor do leta 2016, uz opciju da saradnja bude produžena na još godinu dana ukoliko obe strane budu zadovoljne.

"Mnogo sam srećan što sam napravio veliki korak napred u karijeri. Evroliga će mi biti veliki izazov. Trener Svetislav Pešić me dobro poznaje, poznajem i ja njega. On je jedan od najboljih trenera u Evropi, a što se tiče rada sa mladima možda je i najbolji trener u istoriji", rekao je Micić za zvanični sajt Bajerna.

 

Vasilije Micić je u januaru napunio 20 godina. Sa puno uspeha igrao je za Mega Vizuru od 2010, a nedavno ga je Filadelfija izabrala u drugoj rundi NBA drafta kao 52. pika. Talentovani plejmejker je trenutno na pripremama reprezentacije Srbije za Svetski kup u Španiji. Bajern je nedavno potpisao ugovor i sa našim iskusnim krilnim centrom Duškom Savanovićem.

"Vasilije jeste mlad, ali je jako košarkaški inteligentan, a ima i kvalitete vođe. On je igrač koji će se sve više napredovati kako vreme prolazi… Uvereni smo da će imati značajnu ulogu u budućnosti", rekao je Pešić.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here