Vasilijeva slavska zdravica

0

Kazivao zdravicu: Vasilije Iličić

Strahilo i Snežana Rakić, Radovan i Marija Milić, Radenko i Danica Pejić, Tanja Daničić, Joka Radovanović, Milka Šurlan, Dušanka Milunović, Vidosava Spasić, na čelu sa predsednikom Dejanom Mikićem i njegovom suprugom Draganom, kako dolikuje srpskoj tradiciji, dočekali su brojne goste.

Slavski kolač je napravila i predivno ukrasila Tanja Daničić iz Lambaha, a slavsko žito je pripremila Marija Milić iz Velsa.

Kada je protojerej stavrofor Dragan Mićić, ušao u prostorije kluba, svi su ga lepo dočekali, ali se on najviše obradovao najmlađoj deci, koja su se okupila oko njega, poljubila mu ruku i dobila od njega na blagoslov, osveštanu ikonicu Majke Božije iz Jerusalima.

Prota Dragan je osveštao slavski hleb i koljivo, uz prisustvo gostiju-članova kluba, starije, srednje i mlađe grupe folklora. Uz molitvu i slatko pojanje tropara najmlađih članova udruženja, bio je to izuzetan doživljaj za sve, a najviše za najmlađe.
Na početku večere, učenik osnovne škole Vasilije Iličić, popevši se na klupu, podigao je čašu i odrecitovao podužu slavsku zdravicu gostima. Svi su bili oduševljeni i nagradili ga velikim aplauzom.

 

Najmlađi pevali

Kada su se gosti poslužili onim što su domaćini pripremili, najmlađi su u stihovima otpevali "Deset Božjih zapovesti", koje su pripremili u okviru kulturne sekcije i još jeednom bili nagrđeni velikim aplauzom.
Prota Dragan je čestitao praznik i slavu i istakao da je dobro da Bosiljak ima slavu, a da je, gledajući brojnu omladinu i decu, ima ko i naslediti.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here