Vašington posvećen bezbednosti Izraela

0

"Zreli bilateralni odnosi mogu imati nesporazume i to je jedan od tih nesporazuma", rekao je Gibs naglasivši da "to ne raskida neraskidive veze koje postoje s Izraelom" u odnosu na bezbednost te zemlje.

 

U međuvremenu je portparol Stejt departmenta Filip Krouli potvrdio da je specijalni američki izaslanik za Bliski istok odustao od planova da poseti regon ove nedelje, najavivši da će se on sresti sa izraelskim i palestinskim zvaničnicima što je moguće pre.

 

To, međutim neće biti pre sastanka četvorke bliskoistočnih mirovnih posrednika u četvrtak i petaku Moskvi.
 

Američki Stejt department

Najava Izraela da će izgraditi 1.600 stambenih jedinica u istočnom Jerusalimu dovela je do napetosti u odnosima sa SAD.

 

Jedan od najbližih savetnika američkog predsednika Dajvid Akselrod označio uvredom taj plan objavljen baš za vreme prošlenedeljne posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Izraelu.
 

Traži da Izrael odustane od izgradnje: Hilari Klinton

Najava je dovela u pitanje napore SAD da pokrenu indirektne mirovne pregovore između Izraela i Palestinaca nakon zastoja od 15 meseci.
 

Američka državna sekretarka Hilari Klitnon je odmah zatražila od izraelskog premijera Benjamina Netanjahua da se odustane od izgradnje, javili su izraelski mediji.

 

Ne odustaje od izgradnje: Benjamin Netanjahu

Generalni sekretar Ban Ki-mun je u međuvremenu kritikovao izraelskog ministra spoljnih poslova Avigdora Libermana što je objavio da su njih dvojica vodili poverljivi telefonski razgovor u noći između ponedeljka i utorka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here