EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bauser izjavila je da će čak i posle inauguracije novog predsednika SAD Džoa Bajdena 20. januara u gradu ostati pojačane mere bezbednosti nakon nedavnog nasilnog upada u Kongres.

Ona je na pitanje da li će pojačane bezbednosne mere u gradu biti ukinute posle inauguracije, odgovorila: „Vratićemo se u novu normalnost“.

Gradonačelnica Vašingtona očekuje da će američki obaveštajni i bezbednosni aparat na svakom nivou biti suočen sa aktuelnim pretnjama.

Zvaničnici su upozorili na novu mogućnost za oružane proteste u Vašingtonu tokom ceremonije inauguracije, nakon prošlonedeljnog napada na Kapitol od strane pristalica odlazećeg predsednika Donalda Trampa u kojem je poginulo pet osoba, prenosi Tanjug.

Podsetimo, američki predsednik Donald Tramp odobrio je pre četiri dana proglašenje vanrednog stanja za Vašington, koje bi trebalo da traje do 24. januara.

1 COMMENT

  1. Да видите како мечка игра и у вашем дворишту!
    Само без прекомерне употребе силе!
    Иначе вам пропаде алиби за сва крвава “пролећа” и “милосрдне анђеле” по овој, вашим болесним амбицијама, ојађеној Планети!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here