TV Hram

Patrijarh srpski Irinej u vaskršnjem intervjuu Televiziji Hram govorio je o najvećem hrišćanskom prazniku, trenutnoj situaciji, dešavanjima u Crnoj Gori, kao i o uvek aktuelnoj temi – Kosmetu.

– Srpska crkva i svi pravoslavni Srbi, ne mogu da zamisle život Srbije i srpskog naroda bez Kosova. Sve ono što je vredno u istoriji i kulturi srpskog naroda ima svoje temelje na Kosovu i Metohiji – istakao je patrijarh Irinej.

– Bez Kosova i Metohije Srbija nije Srbija, kao što telo ljudsko nije telo bez glave, bez srca – dodao je poglavar Srpske pravoslavne crkve.

Ceo intervju patrijarha Irineja možete pogledati u nastavku:

 

4 COMMENTS

  1. Irinej je u pravu Srbija je bila srce Jugoslavije a Ju je bila glavna na Balkanu !
    Rusija je bila glavna u Evropi a takodje
    u svetu Amerika i NATO su hteli da unište Rusiju i Srbiju nisu uspeli jer to nike Božija volja nego zla i zlih sluga cilj je da Srbije nema Kosmet joj je oduzet pa je plan Sandzak pa Vojvodina eto šta hoće NATO i EU
    Srećan vam Praznik Vasksrs i moramo Kosmet pripojiti opet matici Srbiji !

  2. STA JE NEDA VAM VUCIC DA LJUDI CUJU ISTINU!!! ZATVORIO VAS A SVAKI DAN GORI I GORE.E STA STE VI SRBI DOZIVILI.GDJE NESTADE ONA DIVNA NACIJA (SRBI KOJI SE BORE ZA SVOJA PRAVA SLOBODA)ON VAS KUPUJE ZA STO EVRA DA IGRATE I PLESE TE KAKO ON SVIRA. NJEMU KAPA DOLE!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here