Vaterpolisti Radničkog pomagali stanovništvu u Paraćinu

0

 

U poplavama koju je izazvala reka Crnica u Paraćinu štetu je pretrpelo više od trećine meštana, a u samom gradu voda je bila duboka dva metra. Voda je prodrla u više od 5.000 kuća, uništivši u mnogima celo pokućstvo, pa je šteta ogromna.

"Uprkos tome što ih za nedelju dana očekuje put na ‘fajnal-siks’ Lige šampiona u Barseloni, Kragujevčani su se juče uključili u sanaciju štete. Pomagali su lokalnom stanovništvu u raščišćavanju terena, iznošenju stvari iz objekata, čišćenju taloga i mulja iz soba", navodi se u saopštenju.

 

Na apel da je stanovništvu Paraćina najneophodnija voda za piće, vaterpolisti Radničkog su odneli 1.000 litara flaširane vode.

 

Pošto su osvojili prvo mesto u Grupi B u Ligi šampiona, vaterpolisti Radničkog su izborili direktan plasman u polufinale "fajnal-siksa" Lige šampiona, koji će se od 29. do 31. maja održati u Barseloni. Oni će u polufinalu igrati sa pobednikom duela beogradskog Partizana i italijanskog Pro Reka, koji se igra u četvrtak, 29. maja od 18 sati. U drugom polufinalu igraće Primorje iz Rijeke, protiv pobednika duela Barselonete i Breše, koji igra od 19.30. Polufinala su na programu u petak 30. maja, a finale i utakmica za treće mesto igraće se u subotu, 31. maja.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here