Vaterpolisti Srbije: Cilj nam je evropska titula

0

 Filip Filipović
 

"Stigli smo do kraja, pripreme su bile uspešne, veliki je posao iza nas. Znamo svi kakva nam je grupa i najvažnije je da što bolje krenemo. Branimo tron, imamo kvalitet i želju, motivacija nije ni potrebna, momci su već motivisani, već su godinama u sistemu. Srbija ide na najviše domete kao i uvek, to je nešto što je tradicija", rekao je selektor reprezentacije Dejan Savić.

 

Kapiten Živko Gocić je naveo da je ekipa spremna za najviše ciljeve.

"Spremni smo da na svakoj utakmici damo svoj maksimum, ako to uspemo i
ako nas zaobiđu povrede, siguran sam da je ekipa spremna za najviše ciljeve", rekao je Gocić.

 

Kapiten Srbije, koji igra u mađarskoj ligi, rekao je da se Mađari već dugo spremaju za Evropsko prvenstvo i da još od januara nema karata za utakmice domaćina.

"Biće to spektakl, Mađarska je ono što je Brazil u fudbalu, veoma smo uzbuđeni i jedva čekamo da počne prvenstvo.

 

I Andrija Prlainović se složio da će šampionat biti spektakularan.

"Veći motiv od igranja u Mađarskoj nije potreban, to je zemlja koja je tradicionalno naš najveći rival i zemlja koja voli vaterpolo. Spektakl je zagarantovan, očekujem veliki broj kvalitetnih utakmica, a ja sam optimista i verujem da možemo da odemo do samog kraja", rekao je Prlainović.

 

Filip Filipović je istakao da reprezentacija Srbije u Mađarsku ide u najboljem sastavu i što je najvažnije svi smo zdravi.

"Imamo dobar rad iza sebe i osvojenu Svetsku ligu, ali to ne mora ništa da znači.
Bilo bi izlišno govoriti o tome šta Srbija želi jer se zna kakva su naša stremljenja – uvek se ide na osvajanje trona", rekao je Filipović.

 

Dodao je da se nada da će Srbija imati veliku podršku navijača u Budimpešti.

 

EP u Budimpešti biće održano od 14. do 27. jula, a Srbija igra u Grupi B sa Mađarskom, Nemačkom, Hrvatskom, Francuskom i Španijom.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here