Brazilska vaterpolistkinja Mari Kosmo, koja igra za novosadsku Vojvodinu, priznala je da je lezbijka i otvoreno poručila da nema bilo kakav problem u Srbiji zbog toga.

Ona je rodom iz Sao Paola, živi u Novom Sadu poslednja tri meseca i kaže da za sada nije imala nikavih neprijatnosti u našoj zemlji zbog svoje seksualne orijentacije.

Mari često objavljuje fotografije sa devojkom Barbarom, koja radi kao profesorka u školi u Brazilu. Porodici i prijateljima je pre nekoliko godina priznala da voli žene i od tada se konačno oseća – slobodno.

– Zabavaljamo se skoro četiri godine. Barbara radi kao profesorka u srednjoj školi u Brazilu, pa zbog posla nažalost nije sa mnom u Srbiji. Ona mi je bila velika podrška tokom svih loših trenutaka, uključujući i proces “izlaska iz ormana”. Barbara me je inspirisala da verujem u sebe – rekla je Mari za Sportfem.
Mari je rano „otvorila dušu“ porodici.

– Rekla sam im da volim žene kada sam imala 18 godina. Postalo mi je veoma teško to da krijem, osećala sam veliki teret. Morala sam da im kažem. U to vreme sam se mnogo plašila njihove reakcije, ali duboko u sebi sam znala da me vole i da će biti uz mene bez obzira na sve. Srećna sam osoba što imam roditelje koji me podržavaju.

– Kada sam im rekla istinu zagrlili su me, pogledali u oči i rekli „volimo te”. Roditelji bi trebalo da vole svoju decu, a moji upravo to rade. Naravno da su se brinuli zbog moje bezbednosti i moje budućnosti, ali lep razgovor je bio sve što nam je trebalo. Nisam mogla da očekujem bolju reakciju od njih.

1 COMMENT

  1. Nerazumem,sta je tu Tako interesantne da bi se o tome pisalo javno?I’ma I onih vaterpolistkinja koje nisu lezbejke pa o njima Niko nepise,kao ni o vecini gradjana Koji nisu Tako orijentisan I ne podrzavaju lezbejke I homoseksualce!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here