Tanjug

Rok grupa Van Gog, kao što je i obećala, svojim fanovima priredila je dve spektakularne večeri u Kombank dvorani. “Visoki napon”, kako su nazvali koncerte privukao je iskrene fanove benda, koji već 36 godina oduševljava rok poklonike. Jaka energija i emocija preplavili su veliku salu kultne dvorane u centru Beograda, a nastup će biti upamćen i po suzama frontmena benda Zvonimira Đukića Đuleta na samom kraju nastupa. Sasvim neočekivano, Đule, Srba i Gaga dugo očekivani susret s publikom započeli su u jedinstvenom artističkom duhu, uz zvuke harfe njihove gošće, 14-godišnje Lane Kostić, koja je pozdravljena gromoglasnim aplauzom. Rokeri su potom držali u neizvesnosti fanove, koji su ih s nestrpljenjem dozivali. Tišinu je prekinuo oštar rokenrol zvuk, praćen žestokim svetlosnim efektima i magičnom scenografijom! Vatromet emocija nastao je i u publici i na bini. U svirci čuvenih rokera uživale su sve generacije.

– Đule, Đule! – dozivao je frontmena grupe osmogodišnji Uroš koji je na koncert došao sa ocem, velikim ljubiteljem roka i Van Goga.

Iza belog platna izveli su prvu pesmu “Bez oblika” sa albuma “Opasan ples” iz 1999. godine, a zatim je usledila i pesma “Puls”. Nakon spuštanja platna, publiku je sudeći po reakciji iznenadila čudesna pojava benda, koji je uz stajling, zvuk i izgled bine, posebno kreirane za ova dva koncerta, već u prvim minutima nastupa zaljuljao prepunu dvoranu. Usledila je pesma “Nek te telo nosi”, što je dodatno zagrejalo već uzavrelu atmosferu. Svi su bili na nogama, skakali, pevali horski, a sala se pretvorila u veliki podijum za ples.

– Poštovana publiko, uz visoki napon, imate od Van Goga duboki naklon. Na krilima naše muzike već 36 godina ostali smo svoji – rekao je Đule.

Ređali su se hitovi: “Ekstaza”, “Sreća”, “Basna”, “Brod od papira”, “Vrteška”, “Tragovi prošlosti”, “Kiselina”, “Klatno”, “Tanka nit”, ali i pesme sa poslednjeg studijskog albuma “More bez obala”.

– U čast onih koji više nisu sa nama, za sve koji su nam otišli prerano, za one koje je odnela ova pošast. Za Mišu Aleksića, Dragoljuba Đuričića Đorđa Balaševića i sve ostale, braću i sestre – najavio je hit “Anđele, moj brate” Đule, koji nije mogao da savlada suze. Cela sala ga je pozdravila aplauzom. Setnu i prelepu baladu “Možda baš sad” odsvirali su za kraj, a Đukić je i dalje jedva zadržavao suze.

Fanovi i iz Osla, Londona i Stokholma

Đukić je sa bine pozdravio i fanove iz Osla, Londona i Stokholma.

– Tanke su to niti između nas već 36 godina, reči su kojima je Đule najavio “Tanku nit”.

Inače, povod je kada je ovaj popularni trio u pitanju uvek emotivan i važan, a koncertima u Kombank dvorani proslavili su i 25 godina lajv albuma ” No Comment”, snimanog 1997. godine u Studentskom kulturnom centru Beograda (SKC). Đule, Srba i Gaga kroz 28 hitova, koliko su poklonili publici, na svakom od nastupa napravili su presek karijere kroz 10 studijskih albuma.