Švajcarski teniser ljut je na novinare u Švajcarskoj jer imaju osećaj da ne vrednuju dovoljno sve što je uradio u proteklom periodu.

 

Stan Vavrinka je zbog povrede leđa bio prinuđen da bez borbe preda meč Rodžeru Federeru u četvrtfinalu Bazela, a onda je neočekivano došlo do varnica u susretu sa medijima.

Na pitanje šta je potrebno da bi se vratio na nekadašnji nivo, Vavrinka je prosto eksplodirao.

– Imam utisak da ovde, u ovoj sobi i u Švajcarskoj uopšte smatraju da nisam imao dobru godinu. Možda preterujem, ali iskreno tako osećam i moram da priznam da ne uživam da pričam za švajcarske medije. Ja sam 15. u ATP trci, još mogu da se kvalifikujem za ATP finale i vi me pitate, šta mi nedostaje da bih bio na najvišem nivou!? – izjavio je osvajač tri grend slem titule.

Potom je podsetio na svoje uspehe.

– Ko je osvajao grend slem turnire poslednjih nekoliko godina? Ja sam jedini van velike četvorke ko je uspeo tri puta da osvoji trofej. To ne sme da se zaboravi. Vratio sam se ove sezone posle ozbiljne povrede, 15. sam u ATP trci, bio sam povređen posle Ju Es opena i igrao sam u finalu Antverpena. Jedan sam od nekoliko igrača koji su pobedili Đokovića, mada je on morao da preda meč na Ju Es openu. I onda me pitate šta je potrebno da opet osvojim grend slem – ljuti se Vavrinka.

Federer: Imao sam osećaj da se neću boriti za titulu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here