Vesti
Počast: Za posadu je priređen i prijem

Uz vodene topove dočekan je iz Beograda avion kompanije Er Srbija kojim je zvanično otvorena linija između glavnog grada Republike Srbije i Salcburga. Tri puta nedeljno tokom leta (utorak, četvrtak i nedelja) a zimi dva pute sedmično, putnici će moći da koriste ovaj prevoz.

– Od 2019. godine smo već povezali Salcburg sa Nišom, što je bio osnova za još jednu liniju sa Srbijom. Beograd je sada kao najmlađa destinacija zajedno sa Frankfurtom, Istanbulom, Dubaijem, Amsterdamom i Diseldorfom ušao u takozvani HUB sistem, koji podrazumeva brzo presedanje i transfer na brojne destinacije širom sveta – rekao je po dolasku aviona naše kompanije Kristofer Losman, predstavnik aerodroma u Mocartovom gradu.

U ime naše države dolazak aviona iz Beograda je dočekala delegacija na čelu sa Svetlanom – Lalom Stanković, generalnim konzulom Srbije u Salcburgu U ime kompanije Er Srbija Bojan Nedeljković je izrazio zadovoljstvo otvaranjem linije.

– Brojni naši građani rade i žive u Austriji, a mi smo im sada ponudili bolji, brži i povoljan prevoz do matice – istakao je Nedeljković.

Na prvom letu je bila odlična popunjenost čak 50 odsto, s obzirom na to da promocija leta na ovoj relacije tek sledi.

Pohvale idu na adresu i rukovodstvo aerodroma u Mocartovom gradu, uzimajući u obzir doček aviona i prijem koji je napravljen za posadu aviona i prve putnike. Za sve koji su došli na dočeku aviona iz Beograda je upriličen mali prijem, a zatim doručak u restoranu aerodroma.

Isplativa linija

Valja naglasiti da je najzaslužnije za otvaranje ove linije Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije, koje je još 2018. godine zahvaljujući angažovanju Generalnog konzulata u Salcburgu, napravilo argumentaciju na osnovu kojih je dokazana opravdanost odnosno isplativost otvaranja ove linije. Iz našeg konzulata posebnu zahvalnost odaju rukovodstvu aerodroma u Salcburgu za uspostavljanje linija ka Nišu i Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here