VB: Grofice, smrde Vam noge!

0

Jedan od sluga: Boki kao sobarica Paraskeva
 

Za zabavu "gospode grofova" – Anabele i Mladena i njihovih ćerki Ene i Tamare i dalekih rođaka Ervina i Aldena, zaduženi su sledeći "likovi" – Dostana, glavna sluškinja (Lepa Lukić), batler i sluga Dragutin i Krsta (Era i Milan), Pepeljuga (Bora Drljača), sobarica Paraskeva (Boki) "koja" je, čim je počeo zadatak, pocepala kostim kako bi imala šlic, i kuvarica Ruža (Divna).

 

U utorak uveče priredili su lep kulturno-zabavni program sa kolažom pesama maltene "Od Vardara do Triglava", a glavni batler Era Ojdanić napravio je jedan gaf zbog kojeg je ponizno molio za oproštaj grofa i groficu.

 

Eri je zasmetalo što je Anabela, odnosno grofica došla na zabavu u čarapama, pa joj je rekao: "Grofice, ne smem da vam priđem, noge Vam tuknu!".

 

Grofica je odmah reagovala: "Ne, meni noge ne tuknu".

 

Bogataši, odnosno gospodari bili su celo veče nezadovoljni uslugom. Najpre im je smetao ukus uštipaka, a onda su poludeli kada su videli Eru kako pljuje u krpu da bi njome obrisao sto.

 

Ipak, sluge su pesmom i recitacijama odobrovoljili gospodare.

 

Kada su se vratili u svoje skromne odaje, sluge su komentarisale ponašanje pojedinih gospodara, a pre svega grofice Anabele.

Osetio sam neki smrad: Era ima dobro čulo mirisa
 

"Nije u redu da dolazi na 18. rođendan deteta u čarapama. Osetio sam neki smrad, nisam mogao da priđem", rekao je Era, a Bora Drljača se po običaju složio: "Jes, jes".

 

Naravno, Era nije zaobišao ni Anabelinu romansu sa grofom Mladenom: "Romeo i Julija da se guze pod jorganom, a ja da ih služim! Ma vraticemo mi groficu Juliju…".

 

Dok su se ostale sluge spremale za spavanje, Era je uskliknuo: "Ne smem da se presvlačim još, guziće me me ovi (gospodari) noćas sto posto!".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here