Vebinar – onlajn edukacija od kuće, iz kafića, sa plaže…

Vebinar je kraći, jednostavniji i ekonomičniji vid obuke nego celodnevni grupni treninzi…
 

"Velika prednost vebinara je to što svi učesnici fizički ne moraju da budu na jednom mestu, štedi se na troškovima putovanja, smeštaja. Može da se organizuje i u toku radnog vremena, a lakše je i za organizatore. Tačno je da oni moraju malo da ulože novca, da kupe ili iznajme softver, opremu, kamere, ali tako je lakše na jedno mestu skupiti dva čoveka iz Leskovca, dva iz Beograda, tri iz Novog Sada", objašnjava  Miloje Sekulić, E-PR direktor u marketinškoj agenciiji „Mekken Erikson”.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući vebinarima štedi se vreme i postiže veća interakcija učesnika, a najbitnije je da se smanjuju troškovi, što je i suština e-poslovanja

"Da li će biti besplatni ili će se plaćati, zavisi od organizatora, ali važno je da su ti seminiri dostupni i kod nas", objašnjava Sekulić.

Vebinar je kraći, jednostavniji i ekonomičniji vid obuke nego celodnevni grupni treninzi. Stoga učenje putem vebinara ima prednosti, naročito u vreme smanjenih budžeta za edukaciju.

Dobra strana je što učesnici ne moraju da budu kompjuterski maheri, već je dovoljno da solidno vladaju računarom.

Na sajtu Infostud poslovi ističu da polaznik odvaja najviše sat ili dva na sesiju, a može da se uključi u vebinar između svojih redovnih obaveza, ne napuštajući svoj računar. Seminaru možete prisustvovati i tokom odmora na planini ili plaži, što je pozitivna strana ove edukacije.

 

I vebinari imaju slabe tačke

Iako su ekonomičniji i praktičniji od standardnih seminara, i vebinari imaju slabe tačke koja predstavljaju kombinaciju tehnike i ljudskog faktora. Tehnički problem mogu da budu prvenstveno loša internet veza koja može da ugrozi praćenje vebinara. Takođe, problem može da bude i loš predavač, koji zbog svojih „nedostataka” izazvanih nenaviknutošću na ovaj vid komunikacije može da izazove brojne nedoumice kod polaznika.

 

 

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime