Već misle na Gredig

0

Čukarički je doneo Srbiji prve UEFA bodove u sezoni 2014/15, deklasirao Santa Huliju iz Andore sa 4:0 i praktično zakazao duel u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope protiv austrijskog Grediga. Crno-beli su na Banovom brdu pred svojim navijačima opravdali status favorita i ubedljivom igrom učinili da revanš u Andori bude formalnost.
Blistala je ofanzivna linija "brđana". Po gol su postigli veteran Mirosavljević, kojem je to bio jubilarni 20. pogodak u evro takmičenjima, zatim Bojić, Srnić i Stojiljković iz penala u nadoknadi vremena.
Mirosavljević je načeo goste u osmom minutu posle asistencije Stojiljkovića, da bi potom Bojić na početku drugog poluvremena iskoristio odlično dodavanje Brežančića i duplirao prednost. Sve dileme oko pobednika su otklonjene u finišu meča. Nekadašnji Zvezdini omladinci Filip Stojković i Slavoljub Srnić su izveli akciju posle koje je Srnić upisao svoje ime u listu strelaca. Tačku na veliku pobedu je stavio mladi reprezentativac Stojiljković sa bele tačke u poslednjim momentima meča.
U drugom kolu kvalifikacija, Čukarički očekuje duel sa austrijskim Gredigom. Reč je o klubu iz sela podno Alpa, koji je u prošloj sezoni bio najveća senzacija austrijskog fudbala, a trener Adolf Hiter je zahvaljujući tom sjajnom rezultatu obezbedio angažman u prvaku Red Bulu iz Salcburga.

ČUKARIČKI 4
SANTA HULIJA 0

ČUKARIČKI: Ristić – Stojković, Ostojić, Pjasentin, Brežančić – Todorović, Matić, S. Srnić (od 90. Mandić), Bojić (od 58. D. Srnić) – Stojiljković, Mirosavljević (od 77. Pavlović).
SANTA HULIJA: Koka – Munu, Fontan (od 76. Puente), Ruiz, Rodrigez – Varela, Soto, Spano, Perez, Kabezeras, Sera – Puente.
STRELCI: Mirosavljević u 8, Bojić u 49, S. Srnić u 89. i Stojiljković u 90+1 (iz jedanaesterca) za Čukarički. STADION: Čukaričkog. GLEDALACA: 2.120. SUDIJA: Pol Meklahlin (Irska).
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here