Već počele pripreme za Beograd

0

Članovi Organizacionog komiteta
 

Ovo novoformirano telo treba da izvrši sve pripreme za Evropsku smotru 2015. godine koja će se održati u Beogradu, a čiji je organizator Savez srpskog folklora Švajcarske.

 

Zakazan novi sastanak

Za 3. 11. u prostorijama restorana Altburg u Regenzdorfu u 19 sati je zakazan novi sastanak OK kome će prisustvovati i saradnici iz Beograda.

– Naredne godine Savez obeležava 20 godina uspešnog postojanja. Mi smo već bili organizatori, i to uspešne Evropske smotre 2011. godine, i po oceni mnogih to je bila jedna od najuspešnijih i najbolje organizovanih evropskih smotri – rekao je predsedavajući Nenad Milenković, koji je izabran i za predsednika OK.

Milenković je napomenuo da se odmah moralo početi s ozbiljnom pripremom i podelio je zaduženja prisutnim predstavnicima društva kao i članovima Upravnog odbora.

Dogovoren je i plan rada, a usvojen je i logo za Evropsku smotru u Beogradu.

 

Četvrta organizacija

Savez srpskih folkloraša je do sada organizovao Evropske smotre, drugu po redu u Švafhauzenu, devetu u Badenu, 16. u Beogradu i 20. u Beogradu 2015. godine.

Razgovaralo se i o marketingu Evropske smotre 2015. godine uz saglasnost svih da on mora biti još bolji, a da se u taj deo uključe i saradnici iz Beograda koji će takođe biti u Organizacionom komitetu.

– Ovo je naš prvi sastanak, sastali smo se da bismo polako počeli s pripremama, jer je to ozbiljna manifestacija, koja zahteva puno vremena, dobru organizaciju i jedan sveukupni timski rad, kako bi sve bilo još bolje nego što je bilo 2011. godine kada je Savez takođe organizovao Evropsku smotru u Beogradu – priča za "Vesti" Nenad Milenković.

On je mišljenja da ponovnu šansu koju je Savez dobio treba iskoristiti najbolje moguće, te da će se i sledeće godine Evropska smotra održati u Centru "Sava".
 

Jubilej

Evropska smotra srpskog folklora dijaspore i Srba u regionu je jedna od najvećih manifestacija prema programskim sadržajima, ciljevima i broju učesnika.

Pokrenuta je 1996. godine. Održava se jednom godišnje i takmičarskog je karaktera. Sledeće godine će biti 20. jubilarna smotra.

Osnovni cilj manifestacije je da se mladi srpskog porekla širom Evrope druže i pokažu kako neguju svoju kulturnu baštinu, svoje folklorno umeće, neguju stara i sklapaju nova poznanstva.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here