Veče senzacija: Slovaci šokirali Španiju, Lihtenštajn odoleo Crnoj Gori

0

Slavlje reprezentativaca Slovačke posle pobedonosnog gola protiv Španije
 

Ukrajina je teškom mukom izvojevala prvu pobedu u kvalifikacijama i za podvig bi morala da zahvali Martinoviču, koji je autogolom najavio poraz Belorusije. Sidorčuk je stavio tačku u nadoknadi vremena. Malo je nedostajalo da Luksemburg napravi prvorazredno iznenađenje u Skoplju. Makedonija je bila u rezultatskom deficitu do 66. minuta, kada je Jahović sa bele tačke poravnao rezultat. Činilo se da će gosti "otkinuti" bod, ali je Abdurahimi mislio drugačije i golom u drugom minutu sudijske nadoknade izbegao "sramotu". 

 

Najveće iznenađenje desilo se u Bratislavi, gde je Slovačka slavila nad Španijom. Kučka je projektilom zbunio golmana "furije" Kasiljasa i doneo prednost domaćinu. Selektor Španije Visente Del Boske napravio je odličan potez kada je u deset minuta pre kraja u igru uveo Alkasera, koji mu je samo tri minuta kasnije uzvratio pogotkom. Španci su nastavili sa napadima i ostavili razređenu odbranu, dovoljno da Štoh u 87. minutu donese veliku radost i pobedu Slovačkoj.

 

 

U grupi E Vejn Runi i družina odneli su lak i ubedljiv trijumf protiv San Marina (5:0), dok je Litvanija u tvrdom meču obezbedila pobedu u "komšijskom derbiju" sa Estonijom. Slovenci do prvih bodova u kvalifikacijama došli zahvaljujući pogotku Milivoja Novakovića iz sumnjivog jedanaesterca i doveli Švajcarsku u nezavidan položaj pred nastavak.

 

Crna Gora je negativno iznenadila remijem protiv slabašnog Lihtenštajna. Četa Branka Brnovića nije položila ispit i osvojila unapred tri planirana boda. Austrija se "gostila" u Moldaviji i odnela ceo plen. U jednom od derbija večeri Švedska i Rusija podelili su bodove.

 

 

Grupa C

Belorusija – Ukrajina 0:2 (Martinovič (ag) ’82, Sidorčuk ’90+3)

Makedonija – Luksemburg 3:2 (Trajkovski ’20, Jahović (p) ’66, Abdurahimi 90+2 – Bensi ’39, Turpel ’44)

Slovačka – Španija 2:1 (Kučka ’17, Štoh ’87 – Alkaser ’83)

 

Grupa E

Engleska – San Marino 5:0 (Jagielka ’25, Runi ’43 (p), ’78, Velbek ’49, Taunsend ’72)

Litvanija – Estonija 1:0 (Mikoliunas ’76)

Slovenija – Švajcarska 1:0 (Novaković (p) ’79)

 

Grupa G

Lihtenštajn – Crna Gora 0:0

Moldavija – Austrija 1:2 (Dedov (p) ’27 – Alaba (p) ’12, Janko ’51)

Švedska – Rusija 1:1 (Toivonen ’49 – Kokorin ’10)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here