sevillafc.es

Srpski reprezentativac Nemanja Gudelj podelio je sa javnošću detalje o tome na koji način se hrani i vodi računa o zdravlju.

U intervjuu za “Estadio deportivo”, fudbaler Sevilje je otkrio da već šest godina živi kao vegan, odnosno, ne jede ništa što je životinjskog porekla.

– Baš vodim računa o sebi. Na primer, na dan utakmice unosim u organizam manje hrane nego inače. U ovakvom režimu ishrane bitno je da svako sebi odredi dijetu koja mu prija. Za doručak nije dobro jesti hranu koja teško ‘pada’ na stomak. Popijem pet ili šest sokova – rekao je Gudelj dodajući:

“Poslednji obrok dana mora da bude voće. I tako, osećam da imam više energije na treninzima”.

Takođe je Gudelj ispričao da govori čak šest jezika, budući da je još sa dve godine došao sa porodicom u Španiju zbog oca Nebojše.

– Tri godine sam tada proveo na Pirinejima, što mi je bilo dovoljno da savladam osnove jezika. Kasnije je otac promenio klub, otišao u Holandiju, ali smo se vraćali na odmor u Torevehu, pa sam tako dodatno usavršio španski. Razume se, kad god sam kod kuće, govorim srpski. Holandski, jer sam praktično dve decenije proveo tamo. U školi sam naučio i nemački, jer je sličan holandskom. Savladao sam i portugalski tokom vremena provedenog u Sportingu, jer nalikuje španskom. Podrazumeva se da govorim i engleski – objasnio je srpski fudbaler.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here