Vehabija na čelu policijske službe BiH?

0

 

Isti izvor kaže da Vejo nikada nije kažnjen, jer su iza njega stajale "jake radikalne islamske struje".

 

Prema istom izvoru, Vejo je za vrlo kratko vreme od običnog policajca koji je završio školu Unutrašnjih poslova završio i kriminalistiku i zaposlio se u Graničnoj policiji BiH gde je radio u Jedinici granične policije na aerodromu.

 

"Krugovi bliski džamiji Kralja Fahda ga šalju na specijalizaciju u Italiju gde vrlo brzo dobija zvanje magistra što mu postaje odskočna daska za dalje napredovanje. On ne krije da je vehabija što se vidi iz njegovog oblačenja, kao i oblačenja njegove supruge, koja je potpuno umotana i pokrivena", kaže izvor "Glasa Srpske“.

 

Vejo je u Ministarstvu bezbednosti do postavljanja na mesto zamenika direktora Agencije za forenzička ispitivanja bio šef odseka za organizovani kriminal. U rekordnom roku je od Obaveštajno-bezbednosne agencije dobio potvrdu o bezbednosnom profilu, tvrdi izvor koji je razgovarao sa "Glasom Srpske“.

 

"Oko angažmana Damira Veje počela je da čačka i SIPA, ali su i oni vrlo brzo ustuknuli. Čak i pojedini zvaničnici SIPA-e, Bošnjaci, otvoreno govore da je Vejo vehabija i da mu nije mesto u institucijama koje imaju bilo kakvu vezu sa bezbednosnim strukturama i BiH", kaže izvor iz Ministarstva bezbednosti.

 

Uspostavljanje Agencije za forenzička ispitivanja i veštačenja, gde je Vejo zamenik direktora u ostavci, jedan je od uslova koji je BiH morala da ispuni u procesu evropskih integracija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here