Vehabije premestile oružje

0

Slab plen: Policija nije pronašla svo naoružanje

 

 

Pozivajući se na podatke stranih službi bezbednosti, list piše da je oružje u Maoči do akcije "Svetlost" bilo skriveno na pet lokacija. Prema tim informacijama, oružje je bilo skriveno u kućama Enesa Mukovića, Sabahudina Fiuljanina, Sedina Gulamića i Fehima Ikanovića, kao i u blizini kuće Latifa Zahirovića.

Spremali džihad

U Gornjoj Maoči su, prema izjavama raznih organizacija koje se bave terorizmom, ali i obaveštajnih službi, vršene obuke za sveti rat – džihad.
U nekoliko navrata stanovnici obližnjih sela su upozoravali da se čuju pucnji s obronaka Majevice, gde se sumnja da su postojali kampovi za obuku.

Federalna Uprava policije saopštila je ranije da je tokom pretresa u toj akciji zaplenjeno 18 pištolja, osam ručnih bombi, sedam pušaka, 21 nož, bajonet i sablja.

Kako su objavili mediji, pretreseno je nekoliko kuća, a jedino je decidno navedeno da je pretresena kuća Sulejmana Delića.

"Glas Srpske" navodi da je, prema podacima policijskih službi, vehabijska zajednica u BiH danas podeljena na dve frakcije.

 

Prvu predvodi Nusret Imamović iz Gornje Maoče, a drugu Bilal Bosnić iz Bužima. U akciji "Svetlost", izvedenoj početkom februara, uhapšen je mali broj njih. Pored Imamovića, uhapšeni su Hajrudin Ribić, Edis Bosnić, Safet Barčić, Senad Midžić, Dževad Hodžić, Mersed Čekiš i Adnan Rustemi, državljanin Hrvatske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here