Olimpijski šampion i najveće ime u istoriji Majami Hita Dvejn Vejd se u intervjuu za sajt FIBA dotakao Mondobakseta koji nam predstoji.

– Kina će biti centar košarkaškog sveta i svi timovi će dati sve od sebe. SAD će se potruditi da zadrži titulu osvojeno pre pet godina protiv Španije. Prva tri mesta će biti težak zadatak za bilo koga. Velika bitka će se voditi.

U glavne konkurente je trostruki NBA šampion i jednom MVP finala uvrstio i “orlove”:

– Nivo konkurencije je porastao u poslednjih nekoliko godina. Postoje toliko dobri sastavi poput Australije, Kanade i Srbije, koji su u odličnoj formi. Borba za zlatnu medalju biće vrlo zanimljiva – ističe “Fleš”.

Vejd nije imao lepih iskustava sa Svetskim prvenstvom. Bio je deo bronzane ekipe sa SP u Japanu 2006. godine posle poraza od Grčke u polufinalu, šokantnog za sastav sa NBA zvezdama. Ispravila se neozbiljnost zlatnim odličjima dve godine kasnije na Olimpijskim igrama u Pekingu,

Uspeli smo da se vratimo posle poraza od Grčke i pobedimo u duelu za bronzu, ali taj turnir nije bio naš najbolji jer se nismo domogli zlata. Ali mislim da smo naučili lekciju i da smo u narednim takmičenjima samo zlata donosili – kaže Vejd za nacionalnu selekciju koja je aktuelni dvostruki svetski i olimpijski šampion.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here