Dom, oaza od stresa, gužve, nedaća… Gotovo da nema čoveka na planeti koji se u svoja četiri zida ne oseća spokojnim. Uređuju ih po svojoj meri i ponekad opremaju i grade mesecima, pa čak i godinama.

Poznati ne žale para kada su u pitanju njihove velelepne vile. Izdvajaju basnoslovne iznose i onda ulože još nekoliko miliona kako bi im nekretnina izgledala kao iz bajke. Pojedini glumci i pevači idu toliko daleko da kada pronađu idealan dom, ukrase ga tako da odgovara njihovim potrebama, ali i da zapanji svet.

Pevačica Selin Dion je dugo tragala za kućom koja će joj oduzeti dah. Kada je pronašla zdanje u blizini plaže na Floridi, odlučila je da ga “ukrasi” pravim vodenim parkom. Selin je sa svojim pokojnim suprugom izgradila džinovske bazene na imanju, tobogane, vodene topove, vodopade, gejzire i viseće mostove koji sve to povezuju.

Tereni za tenis, košarku i kriket okružuju vodene površine. Mnogi tvrde da vila izgleda kao hotel sa pet zvezdica. Palata sada ima novog vlasnika koji uživa u akvaparku. On je pazario za 28 miliona dolara. Iako je pevačica godinama tražila za ovu vodenu bajku 72 miliona, očito je bila primorana da spusti cenu.

Dom za koji mnogi ne bi verovali da postoji je u vlasništvu glumca Džona Travolte. Poznato je da je on licencirani pilot i da u svom posedu ima nekoliko aviona, pa čak i džinovski boing 707. Zato možda i nije čudno što je glumac odlučio da na svom imanju izgradi pravu pravcatu aerodromsku pistu. U blizini se nalazi i kontrolni toranj i sve što je potrebno za uzletanje i sletanje. I dok većina u dvorištu skladišti skupocene automobile, Džon parkira letelice. Može da izađe iz svoje vile, uđe pravo u avion i vine se u nebeske visine.

Horusovo oko

Kuća koja izgleda kao da su je sagradili svemirci pripada lepotici Naomi Kembel. Crna pantera na Kelopatrinom ostrvu (Sedir) u Turskoj ima vilu u obliku Horusovog oka. Ovo egipatsko božanstvo štiti vlasnicu. Dom je ekološki i futuristički. Ima sopstvenu baštu, park i zelenilo u unutrašnjosti.

Ovu oazu Naomi je dobila na poklon od nekadašnjeg partnera, ruskog oligarha Vladimira Doronjina. Nije poznato koliko je novca utrošeno za izgradnju jer, navodno, majstori nisu imali limitiran budžet.