Veličković: Zvezda igra sezonu za respekt

0

trabzonsporbasket.com
Novica Veličković očekuje odličan meč Zvezde i Reala
 

"Kraljevski" klub nije bio previše ubedljiv u prvoj fazi Evrolige, mada je sa skorom 8-2 trijumfovao u A grupi, ispred Efesa, Žalgirisa, Nižnjeg, Uniksa i Sasarija.

U domaćem prvenstvu ima deset pobeda i tri poraza, uključujući nedeljni od Barselone, pa i nekadašnji as Madriđana Novica Veličković u razgovoru za "Sportski žurnal" kaže da Real "na prvi pogled ne deluje moćno kao prošle sezone". Primarni razlog za to, po njegovom mišljenju, jeste odlazak Nikole Mirotića u NBA ligu.

"Iza Mirotića je ostala praznina. On je davao ekipi sigurnost i širinu", smatra Veličković.

Krilni centar ističe da je Real sa nekoliko novih igrača (uz to je Rudi Fernandez dugo bio povređen, Serhio Rodrigez se tek vraća na parket…) "imao par kikseva" i da "još traži svoju igru".

"Međutim, to je i dalje mašina, koja ako ima svoj dan, može svakoga da samelje za pet minuta. Imaju fantastične pojedince i među favoritima su za osvajanje Evrolige. Na drugoj strani, Zvezda igra sezonu za respekt i pruža odlične partije u oba takmičenja. Mislim da je Real favorit, ali sam siguran da će to biti odličan meč", dodao je nekadašnji reprezentativac Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here