“Velika Albanija je noćna mora Srbije, ali i celog sveta“

0

Učinićemo sve da sprečimo formiranje velike Albanije: Aleksandar Vučić
 

"Ljudi koji govore da je velika Albanija naša noćna mora su apsolutno u pravu. Ali, to nije samo naša noćna mora, već noćna mora Evrope, noćna mora čitavog čovečanstva, a mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da je sprečimo. Nadamo se da će normalni Albanci razumeti ovu poruku", napisao je Vučić na Tviteru.

 

 

Podsetimo, albanski premijer Edi Rama napisao nešto ranije je na svom Tviter nalogu: "Normalna Srbija će biti moguća ako realna Srbija shvatiti da njihova noćna mora Velika Albanija nije naš projekat!".

 

 

Premijer Albanije trebalo bi da poseti Beograd 22. oktobra, ali je njegova poseta dovedena u pitanje nakon incidenta sa zastavom Velike Albanije na utakmici Srbija-Albanija.

 

Potpredsednik albanske vlade Niko Peleši rekao je da je Rama rešio da doputuje u Srbiju kako je planirano, uprkos incidentu na utakmici reprezentacija dveju zemalja u Beogradu.

 

Odlazeći premijer Kosova Hašim Tači podržava nameru albanskog premijera Edija Rame da poseti Beograd.

 

Premije Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je poseta premijera Abanije Edija Rame smatrana šansom za resetovanje odnosa posle duge istorije napetosti između Srbije i Albanije.

 

Edi Rama ne prestaje da provocira!

 

Vučić je, međutim, rekao za agenciju Rojters danas da neće odlučiti do vikenda "da li će ili neće oni biti naši gosti".

 

Albanski premijer je za CNN rekao da je spreman da dođe u Beograd i pored incidenta na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija, ali da poseta zavisi od srpskih vlasti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here