pixabay.com

Velika Britanija će štititi i podržavati stabilnost Zapadnog Balkana i Ukrajine, saopštila je ministarka inostranih poslova zemlje Elizabet Tras uoči sednice šefova diplomatija država-članica NATO u Rigi.

– Svaka akcija Rusije, usmerena ka potkopavanju sloboda i demokratije u zemljama koji su naši partneri bila bi strateška greška. Želimo mir u kojem sloboda i demokratija, ne samo opstaju, već cvetaju. Sa tim ciljem ćemo biti na strani naših demokratskih partnera, suprotstavljajući se ruskoj zlonamernoj agresiji. Podržavaćemo Ukrajinu i stabilnost na Zapadnom Balkanu, čuvati njihovu bezbednost i jačati njihovu ekonomsku stabilnost –  rekla je Tras.

Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja “agresivnih dejstava” Rusije u blizini granica Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikom ne preti i ne treba nikog da brine.

3 COMMENTS

  1. E ETO VAM VASE NAURZANJE, MOZETE SA TI SAMO PLAKATI.KAD ENGLEZI TAKO KAZU BUDITE SIGURNI DA CE TO I ISPOSTOVATI.SAMO SE VI I DALJE HVALITE SA SVOJIM NAURUZANJEM.

  2. Vlado Engleska je svoje odpisala pogledaj da danas i njihove male kolonije danas nisu u njihovim rukama da svi begaju od tih kolonista

  3. Citajte tarabicevo prorocanstvo pa ce vam biti jasno gde ce biti engleska posle sukoba sa rusijom, srecno im bilo

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here