pixabay.com

Velika Britanija će štititi i podržavati stabilnost Zapadnog Balkana i Ukrajine, saopštila je ministarka inostranih poslova zemlje Elizabet Tras uoči sednice šefova diplomatija država-članica NATO u Rigi.

– Svaka akcija Rusije, usmerena ka potkopavanju sloboda i demokratije u zemljama koji su naši partneri bila bi strateška greška. Želimo mir u kojem sloboda i demokratija, ne samo opstaju, već cvetaju. Sa tim ciljem ćemo biti na strani naših demokratskih partnera, suprotstavljajući se ruskoj zlonamernoj agresiji. Podržavaćemo Ukrajinu i stabilnost na Zapadnom Balkanu, čuvati njihovu bezbednost i jačati njihovu ekonomsku stabilnost –  rekla je Tras.

Kijev i zapadne države u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja “agresivnih dejstava” Rusije u blizini granica Ukrajine. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Rusija premešta trupe unutar svoje teritorije i po sopstvenom nahođenju. Prema njegovim rečima, to nikom ne preti i ne treba nikog da brine.

3 KOMENTARA

  1. E ETO VAM VASE NAURZANJE, MOZETE SA TI SAMO PLAKATI.KAD ENGLEZI TAKO KAZU BUDITE SIGURNI DA CE TO I ISPOSTOVATI.SAMO SE VI I DALJE HVALITE SA SVOJIM NAURUZANJEM.

  2. Vlado Engleska je svoje odpisala pogledaj da danas i njihove male kolonije danas nisu u njihovim rukama da svi begaju od tih kolonista

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime