Košarkaši Nigerije napravili su ogromno iznenađenje na početku priprema za Olimpijske igre, uspeli su da savladaju selekciju SAD, koja je igrala u punom sastavu, sa 90:87.

Ove dve repreznetacije su do sada odigrale dve utakmice, 2012. godine su se sastali na Olimpijskim igrama u Londonu, kada su Amerikanci uspeli da savladaju Nigeru sa čak 83 poena razlike! Rezultat te utakmice je bio 156:73.

Nakon toga, odigrali su još jednu prijateljsku, četiri godine kasnije, tada je Nigerija uspela da smanji razliku na “samo” 44 poena (110:66).

Sada, pet godina kasnije, selekcija Nigerije je uspela da se revanšira Amerima, ova afrička selekcija je na meču imala procenat od 50 odsto u šut za tri poena, tačnije šutirali su neverovatnih 21/42 za tri poena, što je napravilo i prevagu na meču.

Ekipa SAD-a je takođe imala solidne procente šuta izvan linije 6.75, njihov učinak je bio 10/24, međutim, to nije bilo dovoljno za pobedu na ovom meču.

Najefikasniji igrač u ekipi Nigerije je bio Gejb Namdi, odnosno Gejb Vinsent iz perioda dok je nastupao za Majami Hit, on je postigao 21 poena. Pored njega, Kejleb Agada je dodao 17, dok je Ike Nvamu dao 13 poena.

U protivničkoj ekipi, Kevin Durant je doživeo prvi poraz u reprezentativnom timu nakon 39 utakmcia, on je postigao 17 poena, samo dva poena manje je dodao Tejtum, dok je zvezda Portlanda, Demijan Lilard dodao 14 poena.

Nakon meča, Greg Popovič je imao kratku izjavu u kojoj je rekao da mu je drago što se ovako nešto dogodilo, kao i da se nada da će iz ovoga izvući samo najbolje u nastavku priprema.

Mediji u SAD nisu štedeli reprezentaciju, mnogi od njih kažu da je ovo najveća sramota u istoriji američke košarke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here