Velika konkurencija za izgradnju deonice Koridora 10

0

Nenad Ivanišević, član Upravnog odbora preduzeća "Koridor 10" je dodao da će se tačan broj ponuđača znati 22. oktobra kada će sve prispele ponude biti otvorene.

Tender za izgradnju obilaznice oko Dimitrovgrada, ukupne dužine 8,67 km, raspisan je 20. avgusta, a tendersku dokumetaciju je do sada otkupilo više od 30 potencijalnih izvođača.

Javni oglas za prikupljanje ponuda izazvao je veliko interesovanje u celoj Evropi. Javio se veliki broj domaćih, ali i ponuđača iz okruženja i evropskih zemalja.

 

Interesovanje su pokazale firme iz Španije, Italije, Slovenije, nekoliko firmi iz Austrije, kao i preduzeća iz Hrvatske, Makedonije, Grčke, Mađarske i Češke.

Deonica za koju je raspisan tender sastoji se iz tri dela. Prvi je sama obilaznica oko Dimitrovgrada sa autoputem do graničnog prelaza Gradina, ukupne dužine 5,8 kilometara, sa rokom izgradnje od 720 dana. Drugi deo su sedam mostova na obilaznici, dužine od 20 do 500 metara i raspona 30 do 35 metara, sa istim rokom izgradnje, dok treći deo čine dva tunela, sa po dve tunelske cevi i po dve saobraćajne trake, ukupne dužine 1,7 kilometara.

 

Rok za izgradnju je 900 dana.

 

Zainteresovani mogu da dostave ponude za izgradnju jednog ili više delova planiranedeonice, a sve ponude moraju da sadrže garanciju od 700.000 evra za svaki "lot".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here