Al Džazira Balkans

Sirijska vojska je, uz aktivnu podršku ruskih vazduhoplovnih snaga, pokrenula veliku ofanzivu na položaje terorista na severozapadu ove arapske države.

Teritorija na kojoj vojska vrši kretanje je oko 1,5 hiljada kilometara. Trenutno se šire informacije da je oko tri hiljade pro-turskih militanata opkoljeno.

Dok ruski ratni avioni napadaju položaje militanata iz vazduha, vojska napada pomoću artiljerije. Resor navodi da je tokom protekla 24 sata pet borbenih aviona odletelo na zadatak iz baze “Hmejmima”.

Ofanzivna operacija u Siriji razmeštena je nakon što je ruska vojska uspešno očistila magistralni put M-4 u tom pravcu.

Turska, kako navode mediji, ne može da interveniše i pruži podršku svojim militantima tokom ofanzive velikih razmera. Razlog je taj što, u skladu sa ranijim sporazumima, teritorija provincija Alepo, Idlib i Hama, južno od magistralnog puta M-4, spada pod kontrolu ruskih trupa.

4 COMMENTS

  1. Bilo je i vreme. Placenici su imali vremena da se predaju ili povuku. Mislili su da dobijaju rat i da druga strana treba da se povuce.

    • Ne pali se. Za sada ništa od ofanzive. Samo pojačano artiljerijsko delovanje ali novinari vole spektakle, u toj meri da će ih napraviti od ničega.

  2. DA JE BILO TAKO SA ALBANSKIM SUMSKIM BANDITIMA SA PROKLETIJE SRBIJI SE NE BI DESILO ZLO ALI PROTERACE SE ONI SAMI JER SU POD OKUPACIJOM AMERA A I OSTALIH NJIHOVIH MENTORA

  3. Америка је пред колапсом и грађанским ратом, а Еуропа пред пуцањем. Машала, машала…
    Време је да мрзитељи Срба почну да плачу. 😉

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here