Velika pomoć za Velike Crljene

0

Zahvalnica: Najmlađi član porodice Radosavljević
 

Humanitarna pomoć u vidu 20 veš-mašina, 14 šporeta, 11 frižidera, sedam zamrzivača i četiri šporeta na drvo isporučena je za 36 porodica s maloletnom decom.

 

Iznenađena i obradovana lica stanovnika Velikih Crljena, koje ni Tamnava ni Kolubara nisu zaobišle, sve su rekla. Klasičnih zahvalnica nije bilo, ali dečji crtež sa srcem najmlađih članova porodice Radosavljević, koji su dobili frižider i veš-mašinu, bio je rečitiji od svake reči.

 

Organizacija Srbi za Srbe okuplja više hiljada članova iz rasejanja i Srbije, pokrenula je sredinom maja veliku akciju pomoći ugroženim domaćinstvima pod nazivom "Borba protiv poplava", u Srbiji i Republici Srpskoj, čija su imanja pogođena jednom od najvećih elementarnih nepogoda u poslednjih sto godina.

 

U sklopu ove akcije do sada je pomoć organizacije Srbi za Srbe isporučena za 260 porodica u Paraćinu, Trsteniku, Valjevu, Kraljevu, Obrenovcu, Svilajncu i Velikim Crljenima u vrednosti od 10 miliona dinara, a u narednih nedelja pomoć će dobiti i postradale porodice u opštinama Krupanj i Ub.

 

Nakon završenih akcija u Srbiji, ovi humanitarci kreću u Republiku Srpsku.

 

Na dva fronta

Prva faza akcije "Borba protiv poplava" ima za cilj da obezbedi 1.000 aparata bele tehnike za oko 500 porodica iz Srbije i Republike Srpske kako bi bili u mogućnosti dobiju preko potrebnu pomoć za svoja domaćinstva.


POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here