K.M.
UVEK SPREMNI DA POMOGNU: Ovako je bilo na Zavičajnoj večeri 2016.

Zahvaljujući pomoći humanih ljudi iz Australije, Udruženje za decu i omladinu sa posebnim potrebama “Moja Nada” iz Nevesinja uspelo je da renovira svoje prostorije i prilagodi ih potrebama korisnicima i štićenicima te ustanove.

Srbi Hercegovine iz Melburna od 2014. godine organizovali su zavičajne večeri na kojima je prikupljana pomoć za ustanovu u Nevesinju koja se brine i stara o najugroženijim kategorijama društva.

Za razliku od prethodnih godina Udruženje Srba iz Hergovine neće organizovati tradicionalnu zabavu već će se pomoć prikupljati posredstvom medija, kao što su MIS TV, radio programa “Glas Ravne gore” – 3ZZZ, “Vesti” i drugi lokalni mediji na srpskom jeziku i Fejsbuk.

Zahvaljujući se zemljacima iz Australije, koji su proteklih godina poslali značajnu pomoć za štićenike, direktorka Udruženja “Nova nada” iz Nevesinja Slavica Bult kaže da im je sada potrebna kupovina lifta kako bi se olakšale svakodnebne aktivnosti bolesnih mladih koji tamo dolaze.

– Od vlade Republike Srpske dobili smo pomoć od 30.000 konvertabilnih maraka, a potrebno nam je još 25.000. maraka kako bi se posebno pomoglo bolesnoj i nepokretnoj deci od cerebralne paralize. Kako se naše prostorije nalaze na drugom spratu, bolesnoj deci je zaista teško da dolaze, često ih nose. Zaista bi nam uvođenje lifta pomoglo u našem radu – apelovala je na pomoć Slavica Bult.

Apel za pomoć

Udruženje Srba Hercegovine u Melburnu apelovalo je na naše zemljake širom Australije da svoje donacije pošalju uplatom na račun otvoren u Komonvelt banci sa brojem: BSB 063-154, broj računa: 10819816. Prilikom uplate navesti i ime osobe koja prilaže donaciju.
Takođe, za više informacija na raspologanju su i telefoni članova udruženja: Vele 0418 341 360, Goran 0448 222 994, Slobodan 0402 288 259 i Bratislav 0404015625.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here