Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković Stefanos Cicipas

Novak Đoković osvojio je turnir u Parizu, sa 37 mastersa pretekao Rafaela Nadala koji ima 36, potvrdio da će sedmi put biti najbolji teniser sveta na kraju godine i tako još jednom pokazao da je najbolji teniser sveta. 

Mnogi teniseri i teniski stručnjaci oglasili su se posle titule Đokovića, a jedan od njih je i Stefanos Cicipas. Grčki teniser je u intervjuu za nemački Bild izjavio kako je Đoković ubedljivo najbolji teniser sveta i da nema apsolutno nikakve dileme da je to tačno.

Novinar nemačkog portala konstatovao je da se era Velike trojke koju čine Đoković zajedno sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom polako bliži kraju, a za to je dobio prilično neočekivan odgovor.

– Velika trojka ne postoji, postoji jedan veliki igrač – Novak Đoković. On je i dalje najbolji na svetu – rekao je Cicipas, koji je ranije umeo i da oštro kritikuje srpskog tenisera.

Otkrio je i za koga smatra da će biti naredna Velika trojka u tenisu.

– Danil Medvedev, Aleksander Zverev i ja smo trenutno iza Đokovića i možemo postati Velika trojka. Čvrstio verujem da će se tako i desiti – poručio je Grk.

Cicipas veruje da će Đokovićeva karijera trajati još dosta dugo, iako je srpski teniser napunio 34 godine.

– Niko ne zna koliko će Novak još igrati, ali verujem da će to biti dugo. Ko bi pomislio da će Federer igrati sa 40 godina? Ja sigurno nisam, ali sam siguran da će se vratiti – zaključak je Cicipasa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here