pixabay.com
Ilustracija

Bjelovarsko-bilogorska policija iz ilegalne laboratorije na tavanu porodične kuće u okolini Garešnice kod Bjelovara zaplenila je rekordnu količinu marihuane, čija se vrednost neslužbeno procenjuje na milion kuna.

Reč je o čak 1.600 sadnica, ali i 65 kilograma osušene kao i 50 kilograma vlažne marihuane, kao i tri decilitra ulja od kanabisa, rečeno je na pres konferenciji bjelovarsko-bilogorske Policijske uprave, prenela je Hina.

U ilegalnoj laboratoriji pronađeno je i oružje – automatska puška , dve ručno izrađene kubure i 139 komada municije različitog kalibra.

– Sprovedeno je kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom, 44-godišnjim srpskim državljaninom, 43-godišnjom nemačkom državljankom kao i 46-godišnjim nemačkim državljaninom te 37-godišnjim bosanskoherecegovačkim državljaninom zbog sumnje da su počinili krivično delo neovlašćene proizvodnje i prometa drogama, kao i krivično delo nedozvoljenog posedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih materija – izjavio je šef Službe kriminalističke policije Goran Tomić.

Pronađeni predmeti koji su služili za uzgoj i preradu indijske konoplje u drogu marihuanu i kanabis ulje biće dostavljeni Centru za forenzička ispitivanja, istraživanja i veštačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu na toksikološko, biološko i daktiloskopsko veštačenje, navodi Hina.

Protiv svih petoro osumnjičenih osoba Opštinskom državnom tužilaštvu u Bjelovaru podneta je krivična prijava, dok su osumnjičene osobe pritvorene.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here