Veliki gubitak za srpsku zajednicu

0

 

U delu posvećenom sećanju na profesora Radulovačkog posebno je emotivno i živopisno govorila dr Biljana Pavlović Šurjančev. Ona je ispričala kako je profesor njoj i njenom suprugu pomogao da dođu u Ameriku, pre nego što je znao bilo šta o njima. I ne samo to, kako ih je sačekao na aerodromu, pružio gostoprimstvo u svojoj kući, kasnije pomogao da dobiju stipendije.

 

Velika inspiracija

Pozdravljajući inicijativu Srpsko-američkog društva lekara i stomatologa iz Čikaga u organizovanju donatorske akcije Dejan Radulović, konzul žeran iz Generalnog konzulata Srbije pružio je podršku akciji i zahvalio se u ime Vlade Srbije i Konzulata.
Govoreći o profesoru Radulovačkom on je rekao da je cela srpska zajednica pogođena njegovim odlaskom i da je on imao čast da ga upozna za ova četiri meseca. – Izgubili smo velikog čoveka, koji će ostati velika inspiracija za sve nas koji smo ga upoznali!

 

– Na naše pitanje kako da mu se odužimo rekao je – vi ne morate meni da se odužite, ali se odužite onima koji dolaze iz Srbije, koji nemaju ništa, a treba im pomoć. Ako na dan kada neko dolazi ja slučajno ne budem mogao da im nešto skuvam, vi ih ugostite, predložio je on. Ona je takođe dodala da je odlučeno da se osnuje Fondacija profesora Miodraga Radulovačkog.

Svoje uspomene na profesora podelili su sa prisutnima i profesorov školski drug dr Ivan Ćirić i Liliana Stevoj.
 

Od lekara i stomatologa 5.000 dolara

Dr Ljuba Stojiljković, predsednica Društva, naglasila je da će sav prikupljeni novac biti iskorišćen za kupovinu lekova i medicinske opreme.
– Naši članovi Društva – farmaceuti – već rade na nabavci lekova – rekla je ona i zahvalila se konzulu žeranu Dejanu Raduloviću, koji je omogućio da Društvo dobije od Ministarstva zdravlja iz Srbije memorandum sa listom lekova koji su u ovom trenutku potrebni Srbiji i savetima kako se ti lekovi mogu po hitnom postupku uvesti u Srbiju.
– Svaka donacija je dobra! Nije važno koliko ćete novca dati, samo stavite u kutiju! – rekla je dr Stojiljković i naglasila da je samo Društvo lekara i stomatologa izdvojilo 5.000 dolara za kupovinu lekova i medicinske opreme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here